HAJÓZÁS AZ ÉLET VIZÉN

A SELFNESS az önismeretről, életünk folyamatos változásáról, a tudatos test- és személyiségformálásról szól. Segít abban, hogy magabiztosabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyünk



2010. március 4., csütörtök

A SELFNESS HARMÓNIA ÁLLOMÁSAI

Önmagunk megismerése erős és gyenge pontjaink feltárásával. Önmegváltoztatás külsőleg, belsőleg ill. a környezetünk megváltoztatása. Egészséges énkép, önbecsülés kialakítása.

 
Szebb test és lélek, igényesebb környezet, kiegyensúlyozottság, elégedettség, biztonság, boldogság megélése, igen azt hiszem nincs olyan ember, aki erre azt mondaná, köszönöm szépen én ezt nem szeretném. Sorozatunkban a test belső tisztítása következik.

 
Test méregtelenítése:
 Évente 2-szer ajánlott  teljes belső tisztítást végezni, hogy a szervezetünket optimális állapotban tartsuk. Először is tisztázzuk, milyen salakanyagok vannak a szervezetünkben?
  • Mész és egyéb ásványi anyagok;
  • Koleszterin és egyéb szerves anyagok
  • Részben megkeményedett váladékok;
  • Lerakódott fehérjemaradványok a sejtközi térben és a sejtfalakon;
  • Foszforsav, oxálsav, húgysav és egyéb anyagcsere maradványok;
  • Szerves és szervetlen mérgek a környezetből;
  • Gyógyszerek és elhalt sejtek maradványai;
  • Betokosodott fertőző gócok, elhalt kórokozók és anyagcseretermékei;
  • Régi ürülékmaradványok a bélben;
  • Az élelmiszerekben megtalálható adalékanyagok (tartósítók, ízfokozók, mesterséges aromák, stb.)

A legtermészetesebb méregtelenítőnk: a VÍZ

 
Az ivóvíznek nem az a feladata, hogy a benne feloldott ásványi anyagokkal gondoskodjék a szervezet szükségleteiről. Azt a táplálkozásunkkal kell bevinni a szervezetbe. A kemény víz határozottan káros az emberi szervezetre, mivel a kalciumtartalom különböző helyekre rakódik le, mint használhatatlan anyag. Az ivóvíznek minden szerves és szervetlen szennyeződéstől mentesnek kell lennie. Régen csak lágy vizet ittunk: esővíz, felszíni vizek, domb alján lévő források. Ma kemény, vegyszerekkel „fertőtlenített” vizet. Ez nem azt jelenti, hogy ne igyunk vizet! Sőt, de sajnos a vezetékes víz nálunk nem az egészség forrása! Minél több tiszta, szénsavmentes, és lehetőleg ásványi anyagoktól mentes vizet fogyasszunk. Ha nincs más lehetőségünk, mint az ásványvíz akkor gyakran cserélgessük a különböző fajtákat, és nagyon figyeljünk az ásványi anyag tartalomra elsősorban a nátriumra! A víz mellet igyunk teát is, gyógyteát, zöldteát, és a ma divatos gyümölcsteákat, de ne az aromásított, színezékkel és illatanyagokkal ellátott filteres porokat!

 
Méregtelenítés előkészítése

 
A méregtelenítés idejére (legalább) mondjunk le az élvezeti mérgekről: kávé, cigi, finomított lisztes ételek, csokoládé, állati fehérjék. Fokozzuk a vitamin és ásványi anyag bevitelt minőségi és organikus táplálék kiegészítőkkel, a napi adag 3-4 szerese szükséges, mert sok méreg felszabadul, és ezeket semlegesíteni kell.

 
Az egészséges tápcsatorna

 
A béltisztítás a legfontosabb, mivel az immunrendszerünk kb. 80%-a a belekben található. Az emberek nagy százalékának károsodtak a belei, némelyik szakasza alig működik. Diszkrimináció nélkül 30 éves kor felett szükség van az alapos béltisztításra. Én mindenkinek javaslom elsősorban tavasszal, hogy a méregtelenítés részeként vegyen részt egy colon-hydroterapiás kezelésen. A tisztítás után a bél: Garantálja a tápanyagok optimális felvételét. Képes az anyagcsere hulladékainak maradéktalan kiválasztására. Nem terheli meg a szervezetet az erjedésből és rothadásból származó mérgekkel. Öntisztító folyamatok segítségével megszabaduljon a felesleges mérgektől. Folytatjuk…

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails