HAJÓZÁS AZ ÉLET VIZÉN

A SELFNESS az önismeretről, életünk folyamatos változásáról, a tudatos test- és személyiségformálásról szól. Segít abban, hogy magabiztosabbak, kiegyensúlyozottabbak és egészségesebbek legyünk



2010. február 23., kedd

TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS

Selfness

Egyre többen fordítanak időt és figyelmet a fizikai testük karbantartására, egyensúlyba hozására, így mára már elterjedt a hétköznapokban a wellness mint fogalom és a szállodaiparban, mint szolgáltatás. Új szemléletmód alakult ki, fontos a betegség megelőzése, egészségünk karbantartása. Ennek köszönhetően egyre többen látogatják és veszik igénybe az egészség centrumokat, wellness központokat. Ezért egyre többen ismerték fel, a testi jólét fontosságát de, egyre többen szeretnének változtatni érzésvilágukon és gondolati mintájukon is. Erre ad lehetőséget a selfness, ami a wellnesst kibővítve foglakozik az ember érzelmi és gondolati szintjeivel. Megszületett az az igény, hogy tovább lehet lépni, olyan minőséget lehet megélni, aminek lényege önmagunk középpontjának, a valódi Énünk megtalálása, és ezen keresztül önmagunk teljesebb megélése. A selfness olyan életfilozófia kialakítása ahol egyaránt fontos szerepet kapnak a fizikai, az érzelmi, a mentális, a lelki és a szellemi szintjeink és ezek fejlesztése.



Pozitív gondolatok - A gondolataid tisztítása


Tudatosan kell előhoznod azokat a gondolataidat, amelyek az életedben jelenlévő negatív élményekből, és a félelmeidből táplálkoznak. Egyszerre csak egy félelemmel, problémával foglalkozz. Írd le az érzést, a tested reakcióit, a szavakat, amelyek a gondolatodat leírják. Gondold végig mitől is félsz, mi történhet, játszd le fejben a szituációt. Valóban reális a félelmed, miből táplálkozik? Általában ha kielemezzük, felboncoljuk, kiderül, a félelmet mi tápláljuk, azzal, hogy nem gondoltuk végig a lehetőségeinket. Nevesd ki a benned levő félelmet, tépd szét, vagy égesd el a papírt, amire mindent kiírtál. Ezzel kivetted, eltávolítottad magadból a félelmet. Ez után meg is könnyebbülsz.



Tavaszi méregtelenítés - A tested tisztulása

Akik figyelnek, magukra legalább annyit megtesznek az egészségükért, hogy évente két alkalommal - tavasszal és ősszel - egy 2-3 hetes méregtelenítő kúrát végeznek. Van néhány szervünk, amelyeknek az a feladatuk, hogy szervezetünket nap, mint nap méregtelenítsék, de a felgyűlő terhek miatt támogatnunk kell munkájukat, s egy-egy kúra elvégzésével segítjük kiüríteni magunkból az összegyűlt káros anyagokat. Méregtelenítés során nemcsak a külső környezetből származó káros anyagoktól, hanem a szervezetünkben levő anyagcseretermékektől is meg kell szabadulnunk. Az utóbbiak felszaporodásának legfőbb oka a (különösen télen) mértéket nem ismerő táplálkozás, valamint a túlzott fehérje- és zsírfogyasztás. Nagyon hatékony ilyenkor egy lúgosító diéta amiről a következő alkalommal részletesen írok.

A környezeted tisztítása

A tisztítás nem csak tisztogatás, porszívó portörlő egyéb kellékek. Ideje körbenézni, hogy mire nincs igazán szükséged. Ráébredtem, hogy túl sokat foglalkoztam a múlttal, ragaszkodtam az emlékeimhez, tárgyaimhoz. A térrendezés arra tanít minket, hogy a tárgyaink vannak értünk és nem mi a tárgyakért. Aminek el kell mennie, az jobb, ha elmegy, hogy helyet adjon az új élethelyzeteknek. Érdemes olyan apróságokra is figyelni, hogy nincs hegyes levelű növényem sem a lakásban sem a kertben. A szárított, halott virágokat mind kidobtam. Harmonikus állapotba hozható a fizikai környezet energiája, ha csak hasznos szép és értékes tárgyakkal vesszük körbe magunkat. Ezáltal könnyebbé válik a mindennapi élet történéseinek, eseményeinek megélése. Csökken a felesleges idegeskedés, a stressz, ritkulnak a meddő viták, sok éve húzódó, döntésképtelen helyzetek oldódnak meg a környezet megváltoztatásával.

A testünkben és környezetünkben végbemenő tisztulás lehetőséget teremt az egyéni alkotó erők felszabadítására, a fizikai - lelki és szellemi egészség helyreállítására.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails